Ontmoet ons
Maak kennis met onze missie en onze koks

Jude Catering

Jude catering is een sociale onderneming en een initiatief van de Jude foundation. 

Jude spreek je trouwens uit als ‘zzjhoud’ en heeft een dubbele betekenis. Het is namelijk de naam van een Syrisch jongetje dat met zijn ouders sinds 2015 in Nederland woont. Hij staat voor ons symbool voor de veilige toekomst die we alle kinderen gunnen. In het Arabisch betekent Jude ‘vrijgevigheid’.

Wij geloven in een samenleving waarin iedereen meedoet! Dat klinkt mooi maar is niet vanzelfsprekend, omdat we allemaal anders zijn. Mensen hebben verschillende persoonlijkheden, achtergronden, religies, gewoontes, voorkeuren en/of spreken andere talen. Er zijn initiatieven nodig om iedereen haar/zijn plek in de samenleving te laten vinden.

Door het (samen)werken bij Jude catering, delen onze koks hun gemeenschappelijke passie voor koken en laten anderen graag kennismaken met de Syrische cultuur en rijke keuken. Daarnaast nemen onze koks deel aan een ontwikkelingsprogramma dat hen ondersteunt in het thuis voelen in Nederland. Ze krijgen trainingen op het gebied van de Nederlandse taal en sociale vaardigheden om hun positie op de arbeidsmarkt te verbeteren. Maar de meeste impact komt vanuit de persoonlijke ontmoetingen tijdens de cateringopdrachten. Daar ontstaat de aandacht en begrip voor elkaar, die zo nodig zijn om prettig samen te leven.

ontmoet onze koks