Fingerfood diner

Gisteren hebben we weer een mooie opdracht mogen verzorgen: een “fingerfood diner” in Amstelveen voor 2 groepen van 35 personen elk.

Onze klant heeft gekozen voor een aantal gerechtjes die mooi bij elkaar passen en die makkelijk, met de hand, te eten zijn. Witlof schuitjes met Baba Ganush (gepureerde aubergines met wat tomaatjes, groenten en peterselie), Jalanchi (de bekende gevulde druivenbladeren met rijst, fijngesneden groenten en kruiden), Fatayer Jibneh (deeggerechtje met kaas en wat kruiden), Sambusak (pasteitje gevuld met wat gehakt en pijnboompitjes) en Kubbeh Nabatijeh (gefrituurde balletjes met een korstje van bulgur en griesmeel gevuld met aardappel, prei, kaas en paprika). Als nagerechtje heeft onze banketbakker Baklava gemaakt. Onze variant is niet mierzoet, maar wel super krokant en erg smaakvol.

Reacties die we hebben mogen ontvangen: Wat ziet het er mooi uit! – Het was heerlijk! – Fantastisch!

tamar

Ik ben Tamar. Ik kom uit Aleppo. Ik ben de tolk van Jude catering. Daarnaast adviseer, coördineer en signaleer ik (over) van alles en ondersteun ik tijdens alle onderdelen van het samenwerken. 

Ik maak graag Jalanchi, gevulde druivenbladeren met rijst, groenten, kruiden en eventueel wat vlees. Als ik Jalanchi maak, denk ik aan mijn familie. Jalanchi maken, maakt me blij.

rania

Hoi, ik ben Rania. Ik kom uit Aleppo, waar ik docente Franse taal en letterkunde was. 

Mijn specialiteit is Itch, een populair Syrisch bijgerecht op basis van bulgur, (lente)ui, olijfolie, peterselie, munt, paprika, granaatappelpitjes en typisch kruiden uit de Syrische keuken zoals koriander en komijn. 

 

reem

Ik ben Reem. Ik kom ook uit Aleppo, waar ik het huishouden verzorgde. 

Mijn specialiteit is Kubbeh. Er zijn wel 90 soorten, die allemaal net even anders smaken! Kubbeh is een gefrituurd balletje, met een korstje van bulgur en griesmeel en een vulling van bijvoorbeeld aardappeltjes, prei, kaas, paprika, eventueel wat vlees. Bewerkelijk, maar o zo lekker!

 

 

suhad

Ik ben Suhad. Ik kom uit Damascus, de hoofdstad van Syrië. In Syrië verzorgde ik het huishouden. 

Mijn specialiteit is Halawa Jibneh, een fluweelzacht gebakje van roomkaas en mascarpone en griesmeel, bestrooid met veel verse pistachenootjes. Super lekker!

 

Adnan

Ik ben Adnan. Ik kom uit Aleppo. In Syrië was ik banketbakker.

Mijn specialiteit is het maken van zoete gerechtjes zoals Barazek of Raha. Raha is een ontzettend lekker, niet heel zoet gebakje. Door het ingrediënt mastiek, heeft Raha een natuurlijke ‘bite’ en een ietwat bitter-zoete smaak. Mijn Raha zit boordevol smakelijke pistachenootjes!

 

 

khloud

Ik ben Khloud. Ik kom uit Latakkia, een mondaine stad aan de Middellandse zee. In Syrië was ik juf op een kindercrèche. 

Mijn specialiteit is Jalanchi (gevulde druivenbladeren met rijst en kruiden of wat vlees). Het is een super arbeidsintensief gerecht, maar zooo ontzettend lekker! 

 

reema

Ik ben Reema. Ik kom uit Aleppo. In Syrië was ik docente Arabische taal- en letterkunde.

Mijn specialiteit is Freekeh. Freekeh is een superfood, het heeft een hogere voedingswaarde dan quinoa! Het is een soort tarwe die onrijp geoogst wordt en heeft een wat nootachtige smaak. Ik doe daar veel noten doorheen, geroosterde amandelen, pistachenoten, kasbanoten en verder nog wat kruiden. 

 

safaa

Ik ben Safaa. Ik kom uit Damascus. Ik ben opgeleid tot civiel engineer. In Syrië was ik supervisor en maakte ik kostencalculaties ten behoeve van de restauratie en reconstructie van de oude gebouwen op de werelderfgoedlijst Unesco.  

Mijn specialiteit is Mosagan. Dit zijn rolletjes bladerdeeg, gevuld met gekruide kipfilet en een sausje van yoghurt, sesampasta, wat knoflook en sumak!

 

nawal

Ik ben Nawal. Ik kom uit Daraa. In Syrië was ik docente gymnastiek. 

Mijn specialiteit is Mansaf. Mansaf is een voedzaam gerecht met rijst, veel verse groenten als maïs, wortel, ui, koriander en veel amandelen.

 

zena

Ik ben Zena. Ik kom uit Kamishli, tegen de Turkse grens in het Noord-Oosten van Syrië. In Syrië verzorgde ik het huishouden.

Mijn specialiteit is Falafel. Als je mijn Falafel hebt geprobeerd, hoef je de rest van de dag niet meer te eten!